mysafetyab.blogg.se

MySafety är ett försäkringsbolag som har inriktat sig mot säkerhet, framför allt inom stöldskydd och ID-skydd.

Undersökning bekräftar mySafetys oro

Publicerad 2015-11-27 11:01:47 i Allmänt,

 

En ny undersökning från TNS Sifo bekräftar att internetinriktade säkerhetsföretag som mySafety behövs mer än någonsin. Undersökningen visar på en explosionsartad ökning av antalet ID-stölder, främst bland unga vuxna. Det senaste året har antalet ID-kapningar ökat med över 40 procent bland unga vuxna. En mycket oroande trend enligt mySafety.

En ID-stöld är när någon får tag i dina personuppgifter eller annan känslig information som till exempel kreditkortsnummer. mySafety varnar för att dessa uppgifter sedan kan användas för att beställa varor i ditt namn eller till och med ta ut ett lån. Begreppet är knappast främmande för svenskar, enligt undersökningen har bara tre procent av de tillfrågade aldrig hör talas om fenomenet.

 Unga drabbas hårdare

mySafety kräver nu att både samhälle och näringsliv tar krafttag för att vända trenden och framförallt är det unga människor som måste bli mer försiktiga på internet. Enligt mySafety är det inte förvånande att unga människor drabbas hårdare. Unga människor använder internet mer och är även sämre på att ha sina värdesaker under uppsikt. Enligt undersökningen är det bara 57 procent av 16-29 åringar som har uppsikt över sina värdesaker jämfört med 86 procent av dem över 60 år.

mySafety menar att undersökningen också visar att oron över att bli utsatt för en ID-stöld är påtaglig. Till exempel är bara en av åtta tillfrågade oroliga över att få sin bil stulen jämfört med tre av tio som oroar sig över att få sin identitet stulen. mySafety anser också att denna typ av brottslighet är lågt prioriterad både hos polis och företag som Facebook. För att vara på den säkra sidan går det alltid att beställa mySafetys ID-skydd för att skydda sina personuppgifter. Detta kan kompletteras med DigitalSkydd, också en tjänst som mySafety tillhandahåller, som kan skydda din identitet när du surfar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela