mysafetyab.blogg.se

MySafety är ett försäkringsbolag som har inriktat sig mot säkerhet, framför allt inom stöldskydd och ID-skydd.

Säkerhetsföretaget My Safety skyddar dig online

Publicerad 2016-04-26 15:36:00 i Allmänt,

mySafety är försäkrings- och säkerhetsföretaget som specialiserar sig på akuta problem associerade med hemmet samt internetassocierade problem såsom näthat och nätmobbning.


Dessutom specialiserar mySafety sig på identitetsskydd, även kallat ID-skydd, och är otroligt snabba på att hjälpa sina kunder skydda, spåra eller spärra ID-handlingar, bankkort eller andra relevanta handlingar vid stöld. mySafety är också väldigt uppdaterade på hur branschen ser ut och vad som händer med till exempel lagar och regler när det gäller näthat eller andra nära associerade brott. MySafety publicerar till exempel artiklar som berör utredningar om lagar och regler kring integritet online eller enkätundersökningar om hur individer i vårt samhälle ser på näthat, integritet på internet och andra relevanta ämnen. mySafety är intresserade och gör allt de kan för att hålla sina försäkringar så uppdaterade som möjligt för sina kunders skull.

Mobbning har fått ett nytt spelrum

Friends publicerade nyligen en enkätrapport där man har frågat barn och ungdomar om mobbning på nätet. mySafety rapporterar att en anonym ungdom i en av fritexterna skriver ”Kompisar öppnade ett hatarkonto mot mig.”. Det är alltså ett barn som skriver att ”kompisar” öppnat ett hatkonto. Det är hemska ord att läsa, och något som inte skulle kunna vara möjligt i ett samhälle där internet inte fanns. I och med internets ökade användning har även sättet att kommunicera ändrats. Numera ringer vi inte varandra lika ofta, barn och tonåringar låser in sig på sina rum med datorer eller spelar dataspel tillsammans med sina kompisar online. Föräldrar har inte heller lika bra koll på hur deras barn använder internet. Internet har ändrat sättet vi umgås på, och sättet vi kommunicerar på. Numera är sociala medier en stor del av väldigt många människors liv, och barn får tidigt sin första smartphone där de enkelt kan skaffa sig konto på sociala medier. När man har en telefon är man också utsatt för möjligheten att bli mobbad via meddelanden eller samtal. Mobbning har fått ett nytt spelrum, nämligen internet. Det är svårt att hantera dessa problem eftersom den som utför själva brottet oftast är anonym och det är svårt för polisen att spåra dom. Förhoppningsvis kommer dock detta att bli enklare i framtiden. I en ny utredning om lagar och regler kring integritet online kom flera förslag fram som kommer att hjälpa individer som utsätts för denna typ av brott. mySafety välkomnade denna utredning i en egen artikel.

Hur säkra är egentligen våra barn när dom är online?

Många barn och tonåringar har sin egen mobiltelefon. Ofta är det senare varianter där man enkelt kan gå online för att spela spel, skriva i sociala medier eller publicera bilder. På ett sätt är mobiltelefonen, som den ser ut idag, ett fantastiskt verktyg för att utveckla sig själv genom att undersöka världen. Man kan också hålla kontakt med kompisar. I många fall är det essentiellt för individer att faktiskt ha en mobiltelefon och vara på sociala medier. Barn och tonåringar använder mest mobiltelefonen för att till exempel skicka bilder eller chatta med sina kompisar. Tyvärr kan detta sätt att kommunicera också vända sig emot en. Något som MySafety redan observerat. Flera brottslingar finns på internet, men nätmobbningen har också ökat markant.

mySafety hjälper föräldrar reflektera över hur man hanterar att ens barn blir utsatt online?

MySafety har flera rekommendationer till oroliga föräldrar. Som förälder är det svårt att veta vad barnen gör på internet. Var går gränsen och hur mycket har man rätt att veta om vad ens barn gör online? Vad kan man som föräldrar göra för att förhindra egna, och andras, barn att göra sig illa på internet? MySafety skriver att det är viktigt att arbeta med problemen innan de dyker upp. Hur kan man stävja näthatet innan det dyker upp? mySafety rapporterar att Friends har flera tips till föräldrar. Det viktigaste är att få barnen att prata med sina föräldrar om sina problem på nätet. Föräldrar kan öka barnets benägenhet för detta genom att ta reda på mer om de platser på nätet där barnen umgås. De kan visa genuint intresse för barnens liv på internet, och alla föräldrar bör erbjuda sitt stöd och skall visa att de finns där för dem.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela